de la
999,00 €
DATE DE PLECARE: 17.10.2017
Durata: 10 zile
Avion din Cluj Napoca

CIRCUIT CULTURAL SI SPIRITUAL ISRAEL-IORDANIA 2017

Tel Aviv-Jaffo-Cesarea-Muntele Carmel-Haifa-Gradinile Bahai-Cana-Nazareth-Muntele Fericirii-Tabgha-Capernaum-Croaziera pe Marea Galileii-Locul de Botez-Baie in Marea Moarta-Ierihon-Bethleem-Ierusalim-Qumran-Masada-Sodoma-Aqaba-Wadi Rum-Petra-Amman-Muntele Nebo-Madaba

Program de 10 zile cu 2 zile sejur la Marea Rosie si la Marea Moarta!

 

ZIUA 1. TEL AVIV-JAFFO-CESAREA-HAIFA-GRADINILE BAHAI-MUNTELE CARMEL-CANA GALILEII-NAZARETH

Intilnire de grup in aeroportul din Cluj-Napoca la orele 04:00. Decolare la orele 05:50, aterizare in Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) la orele 09:00. Cursa este operata de Compania Wizz Air. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre Tel Aviv, unde, in cadrul unui tur panoramic admiram cel mai modern oras al Israelului. Scurta oprire in Jaffo, anticul port la Marea Mediterana. Ne continuam drumul spre nordul Israelului, pe malul Marii Mediterane, unde vizitam Cesarea, oras intemeiat de Irod cel Mare – ruinele palatului de lux, scufundate in mare, Amfiteatrul, Hyppodromul si inchisoarea Sfantului Pavel.  Tot la Marea Mediterana admiram Haifa si Muntele Carmel, Biserica Ordinului Carmelit construita peste pestera Sf Ilie, apoi superbele Gradini Bahai, gradini suspendate (vedere de sus). Continuam cu Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Iisus a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Terminam ziua cu Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei-Vestiri a Maicii  Domnului, construită pe locul casei Mariei şi a lui Iosif. Cina si cazare 1 noapte in Nazareth.

ZIUA 2. MUNTELE FERICIRII-CAPERNAUM-TABGHA-MAREA GALILEII-LOCUL DE BOTEZ-MAREA MOARTA-IERIHON

Incepem ziua cu vizită la Capernaum, locul unde Isus l-a intalnit pe Petru – Casa Sf. Petru, ruinele Sinagogii lui Cristos. Urmeaza  locul predicii de pe munte – Muntele Fericirii, apoi Tabgha, locul inmultirii pestelui si a painii; plimbare cu barca pe Marea Galileii. Vedere panoramica asupra Inaltimilor Golan.  Oprire la Locul de Botez pe malul Iordanului, apoi baie in Marea Moarta.   Urmeaza Ierihon, orasul Vechiului Testament si Muntele Ispitirii. Cazare 3 nopti la Bethleem.

ZIUA 3. BETHLEEM-IERUSALIM-MUNTELE MASLINILOR-ZIDUL PLANGERII

Vizitam Campia Pastorilor la Bethleem, cu Biserica construita peste Pestera Pastorilor, apoi Biserica Naşterii Domnului. Urcam apoi pe Muntele Maslinilor: Biserica Pater Noster, Biserica Tuturor Natiunilor, Gradina Getsemani,  Mormantul Fecioarei. Mergem spre Templul Stancii, unde vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest al Templului lui Solomon. Intoarcere la cazare in Bethleem.

ZIUA 4. IERUSALIM-VIA DOLOROSA-MUNTELE SION

Ne indreptam spre Ierusalim, unde incepem ziua cu o incarcatura emotionala extraordinara – Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu opriri la Scaldatoarea Beteshda si la cele 14 statii. Terminam cu Biserica Sfantului Mormant, cu Golgota si Piatra Ungerii, dupa care urmeaza scurt timp liber. Contiunam cu Muzeul Holocaustului, Yad Vashem. Urmeaza Muntele Sion, locul Cinei celei de Taină şi al mormântului Regelui David. Vizitam si  Biserica Adormirii Maicii Domnului pe Muntele Sion. Scurta oprire la Biserica Sf. Petru Galicantu, construita pe locul unde Petru s-a lepadat de Cristos inainte de cantatul cocosului. Cina si Cazare la Bethleem.

ZIUA 5. QUMRAN-MASADA-SODOMA-AQABA

Mic dejun. Pornire spre Marea Moarta – oprire la situl arheologic de la Qumran (locul unde s-au gasit manuscrisele de la Marea Moarta). Urcare la Masada cu telefericul (optional 25 USD), cetatea lui Irod cel Mare, distrusa de romani, moment crucial in istoria poporului evreiesc. Scurta oprire la muntele de sare despre care traditia spune ca e Sodoma, orasul pacatos al Vechiului Testament. Ne continuam drumul spre sud, spre Golful Aqaba, unde au iesire la Marea Rosie, 4 tari; tur panoramic al Aqabei, statiune la Marea Rosie Trecere in Iordania. Cina si cazare 2 nopti in Aqaba la un hotel de 4* cu demipensiue.

ZIUA 6. Zi libera la Marea Rosie, tip de masa: demipensiune.

ZIUA 7. WADI RUM-PETRA

Urmeaza un program plin de aventuri cu peisaje naturale spectaculoase: pornim spre pitorescul Canion Wadi Rum, unde urmeaza o tura de aventura cu jeepurile (optional 30 USD) unde aveti ocazia sa mergeti si cu camila.  Ne indreptam spre Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion superb. Cina si cazare 2 nopti la Marea Moarta.

ZIUA 8. Zi libera la Marea Moarta, tip de masa: demipensiune.

ZIUA 9. AMMAN-MUNTELE NEBO-MADABA

Vizitam Amman, capitala moderna a Iordaniei, vizita orasului in cadrul unui tur panoramic cu oprire la Citadela. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre. Ne indreptam spre Madaba, unde vizitam Biserica Hărţii (harta de mozaic, care era ghidul calatorilor in Tara Sfanta in secolul 5) si o manufactura de mozaicuri.  Trecere in Israel. Cina si cazare la Bethleem.

ZIUA 10. Transfer la Aeroport. Decolare la 09:50, aterizare in Cluj la orele 13:00.

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla

(avans 30%)

 

17.10.2017 (10 zile)

1009 euro

 

Tarif Client Fidel

999 euro

 

Reducere a 3-a persoana in camera: 20 euro

Supliment camera single:  230 euro

Tariful a fost calculat la un grup minim de 15 persoane, supliment grup 10-15 persoane: 60 euro/persoana, se achita la finalizarea grupului, in saptamana plecarii

Tariful include:

- 9 nopti cazari cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4*; bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus

- taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de  mână care măsoară 42x32x25cm sau mai puţin, poate fi transportat la bord gratuit. Acesta trebuie să aibă loc sub scaunul din faţa.

- plimbarea cu barca pe Marea Galileii, taxele de intrare la obiectivele din program (exceptie Masada: 25 USD si Wadi Rum: 30 USD); ghid local vorbitor de lb. romana

- transport local cu minibus/autocar, cf programului

Tariful nu include:

- bagaj de cala de 23 kg ~70 euro/dus-intors (compania de zbor poate modifica taxele de bagaj) consiliem 1 bagaj/familie sau camera

- taxe iesire din Iordania: 15 USD, taxa iesire din Israel (spre Iordania: 35 USD) platibili la frontiere

- taxa de bacsis sofer si ghid (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului

- taxa de intrare si teleferic la Masada 25 USD, taxa optionala tura cu jeepuri in Wadi Rum ~30 USD (minim 15 persoane)

- asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata in caz de renuntare la plecare)

Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni la data intoarcerii in tara. In Iordania nu se acepta pasaport temporar.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.