de la
145,00 €
Turism cu autocar/individual
Perioada: mai-septembrie 2019
Durata: 7 nopti
Plecare din Tirgu Mures

 Situata in partea de nord a Greciei, Peninsula Halkidiki apartine  de Macedonia, fiind constituita din cele 3 brate care se intind precum niste degete in Marea Egee. Acestea sunt cunoscute sub numele de Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Primele doua brate sunt cele mai dezvoltate.

In Kassandra (bratul vestic) te poti relaxa in timpul zilei pe una dintre nenumaratele plaje albe, aglomerate, iar apoi poti continua cu o noapte animata in statiuni precum Kalithea sau Hanioti.

Sithonia, zona denumita si parcul natural din Halkidiki, este considerata ca fiind cea mai linistita si mai atragatoare, cu cele mai multe dealuri inverzite din intreaga peninsula si plaje pe care merita sa le descoperi intr-o incursiune cu barca.

Bratul estic este reprezentat de Muntele Athos sau “Muntele Sfant” (gr. Agion Oros), recunoscut pentru cele 20 de manastiri care alcatuiesc republica autonoma, dar si pentru faptul  aici nu are voi sa paseasca nicio fiinta de parte femeiasca – femeie sau animal. Singura posibilitate de vizitare a Muntelui Athos este croaziera care se organizeaza de-a lungul acestuia, in cadrul careia turistii au ocazia sa admire cateva dintre manastirile acestui loc.

Desi foarte multi oameni cunosc Peninsula Halkidiki pentru cele 3 brate, nu trebuie sa uitam faptul ca aceasta cuprinde si partea de nord care se afla chiar deasupra micilor peninsule. Halkidikiul de Nord are multe de oferit vizitatorilor, inclusiv frumoasele sale dealuri impadurite si satele aproape neatinse de industria turismului.

 

Cum ajungem?

Distanta dintre Halkidiki si Bucuresti este de cca 775 km. Traseul principal al autocarului este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas – Salonic (tur de oras panoramic) – Halkidiki(Bratul Kassandra). De asemenea, turistii care vin din partea de vest a tarii, au posibilitatea de a alege intre alte 2 trasee importante: Baia Mare – Satu Mare – Oradea – Arad – Timisoara – Belgrad – Halkidiki si Arad – Timisoara – Lugoj – Resita – Caransebes – Dr. Tr. Severin – Craiova – Pod Calafat – Kulata – Promahonas – Salonic – Halkidiki

10 lucruri care nu trebuie ratate!

1. Turul Bratului Kassandra. Dupa ce vei traversa podul de legatura dintre continent si Bratul Kassandra la Nea Potidea, vei putea admira zidurile antice ale orasului. Urmeaza satucul pescaresc Nea Fokea dominat de Turnul Bizantin, construit in sec. XV, si Afitos, sat ce si-a pastrat autenticitatea de-a lungul timpului. Kallithea, cea mai dezvoltata statiune din punct de vedere turistic, este considerata una dintre cele mai importante statiuni din Kassandra. In apropierea ei, se regasesc ruinele Templului lui Ammon Zeus, versiunea egipteana a zeului grec. Kriopigi este o statiune importanta datorita privelistii panoramice pe care o ofera asupra golfului Kassandra.

2. Turul Sithoniei. Turistii iubitori de natura pot admira plaje pustii inconjurate de arbori si tufisuri specifice vegetatiei mediteraneene, golfuri incantatoare, porturi pitoresti, dar si sate traditionale pescaresti. Sithonia este putin mai mare decat Kassandra, dar are un numar mai mic de statiuni, mai putin dezvoltate din punct de vedere turistic.

3. Croaziera in jurul Muntelui Athos.Sunt putini cei care au ocazia sa puna piciorul pe Muntele Athos. Cei mai multi pot alege doar o plimbare cu barca de-a lungul coastei, in care sa admire privelistea catorva manastiri. Unele excursii ii poarta pe turisti in jurul intregii peninsula, pentru a vedea si manastirile de pe partea de est, dar cele mai multe barci pornesc din Ouranopolis. Ambarcatiunilor nu li se permite sa se apropie de tarm la mai putin de 500 m, deci trebuie sa te echipezi cu un binoclu si aparat foto foarte bun. Vei putea suprinde si cate poze cu delfinii care inoata uneori pe langa barci. Trebuie sa stii ca republica monahilor este o entitate independent condusa dupa legi proprii. Nicio femeie nu are voie sa puna piciorul aici inca din secolul XI, cand imparatul Constantin al Bizantului a emis un edic prin care interzicea oricarei femei accesul pe Sfantul Munte, cu exceptia Fecioarei Maria.

4. Pestera Petralona. O atractie importanta este pestera din apropiere de Petralona, numita uneori Pestera Petralona, dar cunoscuta de localnici drept Kokkines Petres (in traducere: Pestera Pietrelor Rosii). Pestera se remarca prin prezenta stalactitelor si stalagmitelor, cu un numar mare de camere si coridoare si este recunoscuta pentru relicve omului Neanderthal descoperite in anul 1960. Tot aici s-au gasit primele ramasite de foc.

5. Orasul Salonic. Daca ajungi aici, nu trebuie sa ratezi Salonicul, al doilea oras al Greciei, intemeiat de regele Kassandros. Este un oras cosmopolit si aglomerat, cu o viata culturala infloritoare, fiind si un centru religios important cu multe multe biserici splendide precum Agia Sofia ori Agios Dimitrios (cea mai mare biserica din Grecia). Poti vizita numeroasele monumente precum Arcul lui Galeriu, Turnul Alb sau Rotonda, sa faci o incursiune prin muzeele orasului sau sa vizitezi magazinele cu suveniruri de pe Bd. Egnatia.

6. Plaje. Inchiriaza o masina si porneste in cautarea celor mai exotice plaje ale peninsulei.

7. Iti place viata de noapte? Petrece o noapte in cluburile din cea mai populata statiune Kallithea.

8. Waterland. Nu rata o zi de distractie la Waterland alaturi de familie sau prieteni.

9. Meteora. Descopera spectaculosul ansamblu monastic de la Meteora in cadrul unei excursii organizate.

10. Seara greceasca. Seara greceasca te va incanta cu un program artistic traditional unde vei putea invata cativa pasi din dansurile sirtaki si zorba si vei savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari.