de la
665,00 €
Turism cu avion
plecare din Bucuresti
Perioada: 27.05.2019 - 04.06.2019
Sejur de 7 nopti

Tenerife, numita si insula eternei primaveri, este cea mai mare si cea mai populata din insulele Canare. Are o lungime de aproximativ 100km si o latime de aproximativ 50km. Insula Tenerife este de origine vulcanica si se afla la 300 km de continentul african si la 1000 km de Peninsula Iberica. Insula s-a format in urma eruptiilor vulcanice submarine, iar peisajele acesteia sunt diversificate si unice in lume.

Tenerife este cunoscuta in lume ca „Insula eternei primaveri” (Isla de la Eterna Primavera). Insula fiind la latitudinea Desertului Sahara se bucura de o clima calda pe tot parcursul anului cu o medie de 20°-22°C iarna si 26°-28°C vara.

Originea vulcanica a insulei indica faptul ca aici exista putine plaje naturale. Cele existente se caracterizeaza prin nisip negru provenit din roca vulcanica a insulei. Cererea mare pentru spatiu pentru plaja a condus la crearea artificiala a unor plaje, atat cu nisip vulcanic cat si cu nisip auriu, importat din Desertul Sahara.Partea de sud a insulei este destinatia de vacanta preferata de turisti.

Excursii optionale

 1. Turul insulei: Plecare spre orasul de Icod de los Vinos, cu o scurta oprire la Drago-ul milenar (optional). Urcare la Mirador de Garachico spre muntii din nord-vestul insulei. Ajunsi la Cumbre de Erjos vom cobori la municipalitatea din Santiago del Teide si litoralul sau, unde veti vedea stancile Los Gigantes. Parcurgand orasele de pe coasta de sud a insulei, se ajunge la Playa de Las Americas, unde vom avea timp liber pentru pranz sau picnic (optional). Pe Autostrada de Sud, ne vom indrepta in directia de iesire din Puerto de la Cruz, vizitand Villa Mariana de Candelaria, unde vom face o scurta vizita la Sfanta Protectoare a arhipelagului Canarias.
  2. Santa Cruz capitala - muntii Anaga – Satul Taganana: Plecare spre Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, cu oprire in zona comerciala pentru oferi posibilitatea de a face cumparaturi. Dupa amiaza vom continua in satul Taganana, trecand prin cartierul de pescari San Andrés, in drum, pe soseaua Bailadero vom avea o vedere frumoasa catre Playa de Las Teresitas. Ne vom indrepta apoi catre Cordillera de Anaga, de unde  puteti aprecia padurea din zona si vom cobori apoi la satul de Taganana. La sosire, timp liber pentru pranz sau picnic (optional) si pentru a vizita satul. Dupa vizita la Taganana, vom urca Muntele Mercedes (600 m deasupra nivelului marii) pana la „La Laguna”.
  3. Loro Parque:  situat in Puerto de la Cruz, culmea Insulelor Canare si "must" –ul  tuturor vizitatorilor. Acesta isi asteapta vizitatorii numarate specii de: leii de mare, delfini, papagali si desigur, balena ucigasa. "Planet Penguin" este o replica perfecta a Antarcticii in care cca. aproximativ 200 de pinguini se distreaza scufundandu-se in apa inghetata si se tavalesc in cele 12 de tone de zapada adevarata - si toate acestea in timpul primaverii constante din Tenerife. In afara de gorile, tigri, aligatori, rechini, etc. acesta ofera si o gradina botanica unica, cu o multitudine de plante exotice si peste de 8000 de palmieri.
  4. Isla de la Gomera, printre insule cu barca: Excursia va incepe cu vizitarea Parcului National Garajonay, rezervatie autentica de laurisilva si patrimoniu al Umanitatii. Oprire la Mirador de Agando. Intre orele pranzului vom avea timp liber pentru masa de pranz in una dintre comunele  Las Rosas sau Agulo (ambele situate in zona de mijloc a rutei). In restaurant vom avea o demonstratie de cantece la fluierul gomer. Continuam catre Valea Hermigua, San Sebastian, locul in care se gasesc ultimele ramasite istorice ale trecerii lui Cristofor Columb inainte de a pleca in America: La Torre del Conde (Turnul Contelui), capela si Pozo de la Aguada (Putul Aguanda).
  5. Intre insule cu avionul: Trecand prin Puerto del Carmen, ne indreptam catre  Yaiza, trecand prin satele  Macher si Uga, pentru a lua  micul dejun. Mai tarziu ne indreptam catre "Grajdurile Camilelor" situate la intrarea in Parcul National Timanfaya. Vom face o plimbare cu camila de aprox. 20/25 de minute. In continuare vom vizita Muntii de Foc de pe ¨Islote del Hilario¨ unde vom realiza experimente geotermice si experimente vulcanice. Imediat apoi vom face ¨Ruta Vulcanilor¨ unde putem observa interiorul parcului si numerosii sai vulcani. Dupa masa ne indreptam catre partea de nord a insulei. Trecand prin satele Teguise, vechea capitala a insulei, Los Valles si  Haria, unde vom avea o priveliste minunata catre "Valea celor 1.000 de Palmieri."
  6. Castelul San Miguel – excursie nocturna cu o seara placuta si relaxata ambientata in timpurile medievale. Cavalerii Mesei Rotunde  va vor da bun venit, dupa  care vor avea loc parade, turniruri calare si jocuri  in timp ce dumneavoastra veti savura cina. Un spectacol minunat in stilul epocii si in a carui desfasurare, vizitatorii participa activ. Vom fi acompaniati de o orchestra si ne vom distra cu numeroase atractii
  7. Excursie maritima – Royal Delfin este un catamaran modern cu puntea de cristal. Datorita acestui fapt, pasagerii se pot bucura intr-un mod optim de delfinii si  balenele care populeaza oceanul din jurul insulei Se pot vedea mereu balene si delfini pentru ca vaporul este prevazut cu uriase cabine subacvatice ce dau senzatia unui acvariu gigant. Dupa vizita balenelor vom ancora intr-un golf pentru a ne putea bucura de mancare si unde pasagerii pot inota in oceanul Atlantic.