de la
665,00 €
Perioada: 19.06.2019 - 26.06.2019
Durata: 7 nopti
Plecare din Cluj Napoca

Despre Costa Blanca - prezentare, informatii, poze si recomandari

Costa Blanca sunt cei 200km de coasta ai provinciei Alicante, de la orasul Denia in nord, pana la orasul Torrevieja in sud. Numele de "Costa Blanca" a apărut ca nume promoțional folosit de compania aeriană BEA când au lansat zborurile între Londra și Valencia în 1957

Costa Blanca are multe de oferit vizitatorilor, de la zonele cosmopolitane si animate, pana la zonele cu aer rural. Si peisajul este variat - vai inverzite, livezi de portocali, livezi colorate si dealuri terasate.

Statiuni traditionale precum Calpe, Moraira si El Portet ofera conditii excelente pentru familiile aflate in vacanta. Alte optiuni de vacanta sunt zonele rezidentiale din jurul Denia si orasul medieval Javea. Zone precum Costa Nova, La Cala, Lluca, Montgo, La Cala si La Sella sunt renumite pentru vilele cu piscine, terase si gradini. Costa Brava este o destinatie populara pentru ciclisti, artisti si iubitorii de natura, care sunt atrasi de frumusetea vaii Jalon si de satul muntenesc Guadalest.

Case taranesti care ofera gazduire, mici vile si pensiuni va asteapta in orasele precum Altea la Villa, Benissa, Cabo de Gorgos sau Benimaurell. De aici puteti ajunge cu usurinta in statiunile mai mari precum Altea, Javea, Moraira si Denia.

Copii care vin in vacanta pe Costa Blanca vor avea parte numai de surprize placute - Aqualandia, Parcul Safari Vergel, Mundomar si Tierra Mitica, unul dintre cele mai importante parcuri tematice din Spania. Plajele sunt locuri excelente pentru sporturi nautice, dar si pentru golf.

Clima este unul dintre principalele atuuri, iarna trece ca si neobservata iar primavara si vara sunt anotimpurile permanente aici. O temperatură medie de 18 º C este indicatorul cel mai bun şi cel mai de încredere, şi explică caracterul deschis al locuitorilor, folosit pentru întâmpinarea vizitatorilor, practic, de la fiecare colţ al lumii.

Costa Blanca are sectoare industraiale si comerciale foarte dinamice. Sectorul de transformare a produselor alimentare este cunoscut pentru produse, cum ar fi vin, fructe şi legume, inghetate tradiţionale, Turrón (nuga), de la Alicante şi Xixona, precum şi condimente, unele cu denumirea lor proprie.

Costa Blanca | Costa Blanca sunt cei 200km de coasta ai provinciei Alicante, Spania, de la orasul Denia in nord, pana la orasul Torrevieja in sud. Numele de "Costa Blanca" a apărut ca nume promoțional folosit de compania aeriană BEA când au lansat zborurile între Londra și Valencia în 1957