Croatia - 2018

De la  
220,00 €
Turism cu autocar
plecare din Targu Mures
Sejur de 7 nopti

Croatia este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa, faimoasa pentru peisajele superbe, statiunile sale de litoral, orasele vechi si numeroasele insule pe care le detine.

 

Excursii optionale - vizitati 3 tari intr-o singura vacanta

Excursie la Venetia

Nu ratati sansa de a vizita unul dintre cele mai frumoase orase din lume construit pe 118 insule. Acest oras ca un muzeu viu va va fascina cu trecutul sau, canalele, podurile si impresionanta piata San Marco. Faceti o plimbare pe stradutele orasului unde fiecare cladire are o istorie de spus si va veti minuna de priceperea arhitectilor venetieni. Excursia include vizita la o fabrica de sticla din Murano. Insula Murano se afla in laguna venetiana, la 2 km de coasta. In acest mic orasel s-a dezvoltat inaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenita celebra in intreaga lume. Excursia nu include transferul cu vaporetto in Venetia (aprox. 12 Euro/ persoana dus – intors).

Excursie in Slovenia la pestera Postojna si lacul Bled

Pestera Postojna este cea mai mare din lume, are o lungime de 20 km; aici veti avea ocazia sa admirati inca o data spectacolul nesfarsit al naturii. O parte din vizita se va face pe jos, iar cealalta parte cu trenuletul electric. In pestera se pastreaza o temperatura constanta cu o valoare de 8°C. Veti putea admira o mare varietate de speleoteme cu forme caudate, sculptate de natura in mii si mii de ani. Singurul locuitor al pesterii este pestele-om, o specie extrem de rara. Acest peste poate trai pana la 100 de ani, este orb, se hraneste cu microorganisme si respira prin branhii externe. Excursia continua cu vizitarea lacului Bled, lac de origine glaciara din Alpii Iulieni, care si-a capatat denumirea dupa orasul intemeiat pe malul sau. Cadrul natural este deosebit, lacul fiind inconjurat de munti si paduri. În mijlocul lacului se afla o mica insula unde s-a inaltat o biserica cu hramul Fecioarei Maria.

Turul peninsulei Istria (Pola, Rovinj, Porec)

Aceasta excursie reprezinta o fascinanta incursiune in trecut pentru ca Istria este rezultatul trecerii mai multor civilizatii: romana, bizantina, venetiana, austro-ungara.

Pola este cel mai mare oras din regiunea Istria si este situat in partea de sud a peninsulei. Renumita statiune heliomarina si important centru turistic, cunoscuta pentru climatul sau moderat, Pola este in acelasi timp un oras cu un bogat patrimoniu istoric si cultural. Orasul este foarte bine cunoscut pentru multele sale cladiri ce au supravietuit din perioada romana, dintre care Amfiteatrul din secolul I, denumit de localnici Arena, fiind folosit şi astazi in timpul festivalurilor.

Situata la nord de Pola, Rovinj este una dintre cele mai atractive statiuni de pe coasta peninsulei Istria si este numita Perla Istriei. Orasul medieval este situat pe o insula ce a fost legata de continent in sec. al XVIII-lea. Partea veche a orasului este situata pe un promontoriu langa mare, iar in jurul sau s-a dezvoltat statiunea de azi.

Poreč este cea mai populara destinatie din Istria. Cele mai importante zone de vizitat sunt cele doua golfuri aflate la sud de oras, numite lagunele Zelena (Verde) si Plava (Albastra). Biserica Euphrasius şi centrul istoric din Poreč au fost înscrise în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Nu numai splendida coasta istriana reprezinta o atractie a regiunii, dar si minunatul si variatul tinut interior. Istria abunda in locuri cu rezonanta istorica si culturala, orase cu ziduri de aparare medievale, situate pe inaltimi pitoresti, ce ofera privelisti fascinante ale vailor, campiilor si muntilor din jur. Pe dealurile din peninsula se cultiva vita de vie care da renumitul vin istrian, iar gastronomia locala este foarte apreciata. Cea mai cunoscuta specialitate este trufa, o ciuperca care creste sub pamant. Istria este unul din putinele locuri din lume unde creste aceasta planta extrem de apreciata si de scumpa.

Excursie la lacurile Plitvice – minunea naturala a Croatiei

Participand la aceasta excursie veti descoperi unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa care datorita unicitatii sale a fost inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO in anul 1979.

Fiind cel mai mare din cele 8 parcuri nationale croate, Plitvice este un ansamblu de 16 lacuri legate prin cascade, ce se intind pe o distanta de 8 km pe directia sud-nord, cu o diferenta de altitudine de 133 metri. Sunt aproape 300 km² de natura pura, munti impaduriti, pesteri si ape limpezi precum cristalul. Apa este ireal de clara, cu nuante verzui sau turcoaz, oferind un spectacol de imagine rar intalnit. Covoare subacvatice de plante s-au dezvoltat in special in lacurile superioare, oferind un habitat extraodrinar pestilor si altor mici vietuitoare. Formarea lacurilor este un adevarat fenomen stiintific. Deoarece procesul geologic continua si azi, lacurile si cascadele continua sa de modifice.

 

Turul insulei KRK

Aflati istoria si admirati frumusetea celei mai mari insule din Marea Adriatica, insula de aur, asa cum este numita insula KRK. Vom face o plimbare cu barca la insula Košljun si vom vizita Manastirea Franciscana unde puteti admira exponatele din muzeul croat. Dupa aceea ne indreptam spre oraselul medieval Krk unde vom face o plimbare pe stradutele stramte adapostite de ziduri groase de aparare spre castel si catedrala. La final vom vizita oraselul Vrbnik unde se produce renumitul vin Vrbnička žlahtina. Aici vom face o degustare de vinuri in incinta unei crame vechi.