de la
388,00 €
Perioada: mai - octombrie 2019
Turism cu avion plecare din Cluj
Sejur de 7 nopti

Tunisia, situata intre Sahara si Mediterana, se invecineaza cu Algeria la vest si cu Libia la sud-est. La nord si est, este scaldata de apele marii, lungimea coastei fiind de 1.148 km, iar in nord-vest sunt Muntii Atlas. Cei mai inalti munti din tara sunt aliniati pe directia nord-est -Cap Bon, spre sud-vest unde se aflǎ muntele cel mai inalt (Djebel Chambi, 1.544 m) cu o lungime de 220 km de-a lungul coastei Marii Mediterane, intre Hammamet si Skhira, Sousse si Sfax. Este inconjurat de Sahel, o zona de ses extrem de roditoare, ocupata de livezi cu maslini. Spre sud se afla depresiuni asemanatoare stepei (Chott el Djerid) cu lacuri sarate, ce merg spre Sahara.

Verile fierbinti din Tunisia atrag an de an numerosi turisti, interesati nu doar de conditiile de lux din resorturi, ci si de istoria fascinanta a statului african care are ca punct de referinta anul 814 i.Ch., cand fenicienii au fondat Cartagina.

Teritoriul actualei Tunisii a fost cucerit succesiv de catre vandali – in 439 e. n., bizantini – in 534 si arabi, in 698, cand incepe si convertirea la islam a populatiei autohtone (in majoritate berberi). In anul 1574, a trecut sub suzeranitatea Imperiului Otoman, evoluand sub mai multe dinastii, apoi a devenit protectorat francez. Sub presiunea miscarii anticolonialiste din perioada postbelica, la 3 iunie 1955, Franta acorda Tunisiei autonomia interna, iar, la 20 martie 1956, ii recunoaste independenta.

Turismul s-a dezvoltat dupa aceasta perioada, mai ales ca locuitorii sunt foarte deschisi si ospitalieri. Pe coasta, au aparut numeroase statiuni, dintre care cea mai reprezentantiva este Hammamet – un fel de Saint Tropez african, situat la 60 de kilometri de Tunis.