Creta - 2019

de la
346,00 €
Perioada: iunie - septembrie 2019
Turism cu avion
plecare din Cluj Napoca
Sejur de 7 nopti

INSULA CRETA

Creta esteinsula lui Zorba Grecul si a creatorului sau, romancierul Nikos Kazantzakis. Zorba infatiseaza extraordinar de bine trasaturile caracterului cretan: mandru, inflacarat, indragostit de viata. Insula Creta este cea mai sudica insula a Greciei si totodata cea mai mare. Este asezata la intersectia drumurilor ce unesc trei continente – Asia, Europa si Africa, din acest motiv fiind foarte mult influentata. Acesta este impartita in 4 mari prefecturi: Chania, Rethymnon, Heraklion si Lassithi. Fiecare dintre ele are numeroase situri arheologice mustind de istorie, monumente naturale, precum si o multime de sate traditionale unde turistii sunt primiti cu caldura. Coasta de nord este principala zonă turistică din Creta și toate orașele importante se află acolo. Coasta de sud este locul ideal pentru turistul care este în căutarea unui plaje izolate. Departe de regiunile de coastă, interiorul este o parte mult ma iputin cunoscuta a Cretei. Aceasta este zona de munte, a drumurilor inguste si dificile. 

Obiective turistice importante de pe insula:

  1. Ruinele Civilizatiei Minoice
  2. Platoul Lassithi
  3. Defileul Zakaros - Zakros se afla la sud de Sitea si Vai, si incepe putin dupa satul Ano Zakros. Zona este numita si "valea mortilor", datorita mormintelor neolitice descoperite in zidurile defileului. Defileul Zakros parcurge cativa kilometri spre mare, incheindu-se in satul si plaja Kato Zakros.
  4. Castelele Venetiene – situate in apropiere de Skafia in partea de sud a Cretei.
  5. Manastirea Arkadi, situata la 3 km spre sud-vest de Rethymno, construita in secolul al XVI-lea. Manastirea este strans legata de evenimente memorabile din perioada in care insula lupta impotriva opresiunii turcilor.

Excursii optionale la fata locului:

PALATUL KNOSSOS

Excursie în care vei descoperi impresionanta civilizaţie Minoică. Vei face o incursiune în istorie vizitând ruinele Palatului Regelui Minos din Knossos. După amiaza se petrece în Heraklion, capitala Cretei, unde ai ocazia de a face shopping și de a vizita orașul. Imaginează-ti sa fii în Paris si să nu vizitezi Turnul Eiffel. Similar este să fii in Creta si să nu vizitezi Knossos. – 50 euro/pers

SANTORINI

Santorini, frumoasa insula din sudul arhipelagului, cunoscută datorită fenicienilor, a vulcanului care a erupt in secolul al XV lea i.Hr., cunoscută ca fiind ultimul loc in care a trăit Homer, este o excursie pe care nu trebuie să o pierzi. In Santorini se face turul insulei, oprind in orasele Oia si Fira, capitala insulei. 151 euro/pers

 

JEEP SAFARI

Plecarea din Hersonissos se face la aprox. la ora 9 dimineată, mergand spre satul Kastelli (cca.15 km), dupa care se face o oprire de cca. 30 minute pentru cafea sau snack (extra). De aici ne indreptăm spre intersectia cu Alkalokhory (cca. 5 km). Continuăm spre satul Avli (cca. 2 km), unde va incepe primul nostru safari (cca. 10 km -1 ora) până in satul Skinias. La ieșirea din sat vom  începe al doilea safari, străbătând niște chei. Dupa 20 km, oprire in satul Keratokampus pentru  barbeque si baie 2  ore.

Dupa 12 km de  drum asfaltat, in direcţia satului Viannos, incepem al treilea safari spre satul Karavado (cca. 10 km). După o oprire de 30 minute ne întoarcem la hotel (cca 1 ora).

SEARA CRETANĂ

Petrece o seară în stil cretan, în satul tradiţional Karouzanos, unde vei degusta specialitaţi din bucataria greceasă, iar vinul va fi la discreţie. Și pentru ca seara să fie completă, vei asista la un spectacol de muzică și dansuri grecești, pe care vei avea ocazia să le exersezi.